Cart  

(empty)Nummerna på turbons namnplåt, dvs brickan som oftast sitter på kompressorhuset (det av aluminium) är mycket viktigt när man skall byta eller renovera en turbo.

Brickan säger vad för nummer OEM leverantören (tex Volvo Penta) har gett aggregatet för nummer samt vilket nummer den fått från tillverkaren av turboaggregatet. Dessa två nummer skiljer sig åt och man använder något av dem för att ta reda på vilken turbo det rör sig om.

Vi föredrar att använda turbotillverkarens nummer då det garanterar att det är en identisk enhet. Din turbo kan ha blivit utbytt av en tidigare ägare så det är inte säkert att du faktiskt har det aggregatet du tror. Nedan så visas ett exempel på en namnskylt från en Volvo Penta Tamd motor. Så här läser du av skylten på turboaggregatet:

Lär dig tyda turbons namnplåt

Serienummret är det enda som är unikt för just ditt aggregat. Det behöver du inte men vi använder det för att ge turbon en historik tex. Vi föredrar turbotillverkarens nummer men OEM / båt tillverkarens nummer fungerar oftast bra även det.

Du kommer behöva ta reda på ditt turbonummer om du med högsta säkert skall kunna beställa en utbytesturbo via webshoppen.

Kontakta oss om du har några frågor på info@airtune.se eller 08-739 33 66


På många modeller så måste man ta bort luftfiltret för att se nummerplåten. Men om man vet var plåten sitter så kan det vara lättare att hitta. På Volvo Pentas KAD, TAMD modeller m.fl. så hittar du skylten här:

 


Mvh
Airtune AB


HemHem