Cart  

(empty)

Information angående turborenovering av marinturbo

turborenovering K26
Vid problem med en turbomotor så gäller det först och främst att fastställa möjlig orsak och därefter välja effektivast och kostnadsmässiga alternativet av reparation.

Renovering av turboaggregat görs delvis i förbyggande syfte på många modeller då de med tiden bygger upp koks i lagerhuset vilket leder till försämrad prestanda och ökat bränsleförbrukning. Till slut leder det till turbohaveri om det får pågå under en för lång tid.

Vanliga symptom vid turboproblem är prestanda problem som minskad topp fart och svårt att komma upp i plan. Svart eller blå rök och missljud kan vara turborelaterade problem i synerhet i kombination av effektförlust. Bränslerelaterade problem kan ibland framstå som turboproblem, det är därför viktigt att försöka säkerhetsställa problemorsaken innan man införskaffar sig en utbytesturbo eller renoverar det befintliga turboaggregatet. Utan erfarenhet kan det vara svårt att bedöma skickat på ditt aggregat, ett till synes helt aggregat kan vara defekt. 

Om man är osäker så är det rekommenderat att man kontrollerar sitt turboaggregat enligt vårt dokument som du hittar HÄR: http://www.marinturbo.se/cms.php?id_cms=8

Renovering eller utbytesturbo?

De flesta aggregat går bra att renovera, men det kan vara brist på reservdelar, för stora skador samt tids aspekter som gör att det är bättre med en utbytesturbo. En utbytesturbo är något dyrare då det är en färdig renoverad turbo med garanti som du oftast kan hämta samma dag. Vid renovering så renoverar vi ditt befintliga aggregat vilket innebär att du får vänta ett par arbetsdagar för oss att färdigställa renoveringen.

Går alla turboaggregat att renovera?

Vi renovera de allra flesta turboaggregat så länge det finns tillgängliga reservdelar men om skadorna överstiger lager och tätningsrelaterade problem, och det finns utbytesturbo tillgängligt så är det i flesta fall utbytesturbo som gäller. Vid insändning av renovering till standard prislista måste alltså roterande delar samt avgashus vara sprickfritt. Marinturbo offererar alternativ om skadorna är för omfattande.

Kontakta oss för mer information. info@airtune.se eller 08 - 739 33 66

Nytt lager...

HemHem